Ajatuksiani

Ota yhteyttä ja kerro, mitä haluaisit kuulla. 

Minkälainen on sinun Espoosi?


Kuva: Venny Ervasti
Kuva: Venny Ervasti

Kuvassa minä ja ukkini vuonna 1977, kuva Eero Ilkko
Kuvassa minä ja ukkini vuonna 1977, kuva Eero Ilkko

Miksi juuri kokoomus? 

Minulta on kevään aikana usein kysytty, miksi juuri kokoomus. Puoluevalinta tehdään usein tunteella. Minulle kokoomus on mummulan lämpö ja tunnelma, ukkini perintö ja historia. Järjen ääntäkin kuuntelin, pohdin ja puntaroin omaa arvomaailmaani ja puolueen arvoja. Siksi lopulta Kokoomus. Lue lisää alta! 

Kuva: Venny Ervasti
Kuva: Venny Ervasti

Vaaliteemana koulutus

Tärkeimpänä vaaliteemanani haluan pitää esillä opetusta ja koulutusta. Teen työtä fiksujen nuorten parissa. Opetan katsomusaineita ja filosofiaa, joiden luonteeseen kuuluu elämän suurten kysymysten pohdiskelu. Saan päivittäin kuulla monia merkittäviä kysymyksiä, vastauksia ja pohdintoja, joita yhdistää sana arvot. Yksi tärkeä asia, joka keskusteluissa toistuu, on kysymys tulevaisuudesta. Millainen tulee olemaan se tulevaisuus, johon nuoret lähtevät opiskelemaan? Mihin he valmistuvat ja missä tekevät työtään? Missä he voivat asua ja elää? Uskaltaako perheen perustaa? Riittäkö töitä? Säilyykö luonto? Kestääkö mielenterveys kaikki paineet? Mitä arvoja vaalimme ja pidämme tärkeimpinä?

Nämä kysymykset on kaikki esitetty tunneillani viimeisten vuosien aikana. Samaan aikaa on tehty uusi lukion opetussuunnitelma jopa kaksi kertaa. On tehty digiloikka ja hypätty sähköisiin materiaaleihin ja YO-kokeeseen. On tehty ammattikoulureformi. On uudistettu korkeakouluhakua, ja nyt uusimpana uudistetaan oppivelvollisuus tulevana syksynä. Muutostahti on ollut hengästyttävä! 

Lue lisää alta...

Kuva: Venny Ervasti
Kuva: Venny Ervasti

 Kuria, rahaa vai lisää aikuisia? 

Näiden kuntavaalien yhdeksi isoksi teemaksi on noussut koulutuksen resurssit ja koulujen työrauha. Minultakin on kysytty usein, miten parantaisin lasten, nuorten, koulujen ja opettajien tilannetta. Lisäisinkö kuria tai resursseja? Jos minä saisin päättää, niin antaisin koulun henkilökunnalle aikaa. Aikaa kohdata lapsi ja nuori. 

Yksi malli voisi olla ns. Pirkanmaan malli ja sen kokeileminen myös Espoossa.
Pirkanmaalla Tampereella on kokeiltu hyvillä tuloksilla koulusosionomien tuomista kouluun opettajien työpariksi. Tampereen mallissa koulusosionomi tukee lapsen arjenhallintaa ja tekee ennaltaehkäisevää työtä moniammatillisessa tiimissä opettajien ja muiden oppilashuoltoryhmään kuuluvien työntekijöiden kanssa. Koulusosionomin tekemä työ on ruohonjuuristason lastensuojelutyötä. Lisäämällä resurssia arjen tasolle, voisimme säästää suurista kustannuksista.

Lue lisää mallista alta!

Kuvassa kuistin kattolaudoistusta tekemässä. Kuisti on ollut valmiina jo muutaman vuoden. Kuva: P. Ervasti
Kuvassa kuistin kattolaudoistusta tekemässä. Kuisti on ollut valmiina jo muutaman vuoden. Kuva: P. Ervasti

Rakentamista ja kuntapolitiikkaa

Kuntapolitiikassa olen ihan noviisi ja keltanokka. Ajattelen kuitenkin, että rakentamisessa ja kuntapolitiikassa on paljon samaa. Pitää sietää keskeneräisyyttä, pystyä yhteistyöhön ja neuvotteluihin työmaalla joskus nopeastikin vaihtuvien tekijöiden ja tilanteiden kanssa. Vaihtaa suunnitelmia lennosta, kun alkuperäinen osoittautuu mahdottomaksi. Meidän perhe on hakenut rakennuslupaa Espooseen neljä kertaa. Lue lisää ajatuksiani rakentamisen ja kuntapolitiikan samankaltaisuudesta.

PAULIINA ILKKO-ERVASTI
Espoon Kokoomus varavaltuutettu
Kaikki oikeudet pidätetään 2021
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!